Billiga badrumsmattor

Tips för att hitta billiga badrumsmattor

Badrumsmattor är väl inte det de flesta vill spendera merparten av sin inredningsbudget på, så därför är efterfrågan på billiga badrumsmattor stor. Men var kan man egentligen hitta badrumsmattor till bra priser?

>> Köp en badrumsmatta här – öppet köp i 30 dagar.

Här kommer några bra tips:

– Postorderföretagen är en jättebra resurs för detta. De köper nämligen in massvis av alla varor de säljer, och därför blir styckpriset väldigt bra för dig som kund. Några postorderföretag som säljer badrumsmattor är bland annat:
Ellos
Halens
Cellbes
men det finns även flera andra.
För att beställa av dessa postorderföretag kan du antingen beställa hem deras kataloger, eller gå in på deras hemsidor för att ta del av deras sortiment, som oftast finns utlagt i sin helhet på nätet också.

– IKEA är naturligtvis en annan bra resurs för det mesta i inredningsväg till bra priser. IKEAs hemsida är därför också värd ett besök!

– Även andra inredningsbutiker och varuhus kan vara värda ett besök, exempelvis Hemtex och Rusta.

– Tro det eller ej, men många stormarknader, som Coop Forum, ICA Maxi, Citygross och många andra har också badrumsmattor i sina sortiment, och att köpa mattorna där blir givetvis billigare än att köpa dem hos en inredningsbutik.

– Nätbutiker är dock troligtvis det allra bästa tipset när det gäller att hitta badrumsmattor billigt. Du kan bland annat kika in hos följande nätbutiker:
Star Carpets, som är en ganska ny nätbutik som specialiserar sig på mattor, men som också säljer badrumsmattor.
Nylanders mattor, som också är en mattbutik, men som också har badrumsmattor.
Mattconcept, som är en annan mattbutik.

(Som synes lönar det sig med andra ord att kika in hos mattbutiker på nätet, då de ofta även har badrumsmattor till salu)

Det finns även rena designbutiker på nätet som säljer badrumsmattor, men deras priser är i regel betydligt dyrare. Undantag finns dock, så använd dig av en sökmotor för att hitta flera nätbutiker som har det du söker. Bra termer att söka på är t.ex. “badrumsmatta”, “billig badrumsmatta”, “billiga badrumsmattor” mm.

Vad ska man tänka på när man köper en billig badrumsmatta?

Trots att priset är lågt, ska mattan förstås ändå uppfylla en del krav för att vara funktionell. Tänk därför bland annat på följande:

Mattan bör kunna suga upp vatten på ett bra sätt, då badrumsgolv ofta blir blöta, vilket både kan orsaka skador i golvet, och göra att det är lättare att halka. Kontrollera därför vilken uppsugningsförmåga mattan har innan köp!

Mattan bör pga. av att den ofta kommer att bli blöt även kunna tvättas på ett enkelt och effektivt sätt, helst i tvättmaskin. Kika därför även på tvättråden för mattan som intresserar dig, för att säkerställa att den kan tvättas enkelt!

En bra badrumsmatta för även förhindra att man halkar. Försök därför se om mattan du gillar har något som förhindrar detta, och på vilket sätt den i så fall gör det. Säkerheten bör alltid komma först vid varje inköp, vad det än är man ska köpa!